causes-of-hearing-loss-1920x500-v2

علل کم شنوایی

 

کم شنوایی یک اختلال شایع است. کم شنوایی برای هر کسی، در هر سنی و در هر شرایطی ممکن است رخ دهد. کم شنوایی به دلایل مختلفی رخ می دهد:

1.کم شنوایی ناشی از افزایش سن

شایع ترین نوع کم شنوایی، ناشی از افزایش سن است (که آن را presbycusis نیز می نامند). این نوع کم شنوایی به تدریج با افزایش سن اتفاق می افتد و بخش طبیعی از روند سالمندی برای همه افراد است. اگرچه این نوع کم شنوایی دائمی است، اما علائم آن با سمعک قابل درمان است.

علائم کم شنوایی ناشی از افزایش سن:

  • از دست دادن بخشی از مکالمه

  • از دیگران می خواهید صحبتشان را تکرار کنند

  • اشکال در شنیدن صداها با فرکانس بالا مانند صدای کودک یا صدای پرندگان


نکته‌ی مهم برای یک درمان موفقیت آمیز، ارزیابی شنوایی قبل از پیشرفت علائم است.

 

2. کم شنوایی ناشی از سر و صدا

یکی دیگر از انواع متداول کم شنوایی، کم شنوایی به دنبال قرار گرفتن در معرض مداوم سر و صدای زیاد است. صداهای روزمره مانند ترافیک، موسیقی با صدای بلند، رستوران های شلوغ و موارد دیگر می توانند بر شنوایی شما تأثیر منفی بگذارند. کم شنوایی ناشی از سر و صدا عموماً موقتی است، اما تکرار قرار گرفتن در این شرایط ریکاوری گوش شما را مشکل تر خواهد کرد و کم شنوایی می تواند دائمی شود. کمتر قرار گرفتن در معرض سر و صدا، محافظت از گوش ها و استفاده از هدفون کمک کننده خواهد بود.

 

3. کم شنوایی ارثی

برخی از انواع کم شنوایی ها ژنتیکی هستند و از والدین به ارث می رسند. کم شنوایی ارثی می تواند حسی عصبی یا انتقالی باشد. اکثر کم‌شنوایی‌های ژنتیکی، در بدو تولد قابل تشخیص است، اما در برخی موارد کم‌شنوایی ممکن است با گذشت زمان بروز یابد.

  • کم شنوایی حسی به دنبال آسیب سلولهای مویی گوش داخلی و یا عصب شنوایی ایجاد می شود و می تواند در اثر مواردی مانند پیری، ویروس های خاص و صداهای بلند ایجاد شود.

  • کم شنوایی انتقالی به دنبال انسداد یا آسیب گوش خارجی و میانی و یا کانال گوش رخ می دهد. این نوع کم شنوایی می تواند در اثر ناهنجاری ها، سوراخ شدن پرده گوش، عفونت یا تومورهای خوش خیم ایجاد شود.

 

4. کم شنوایی ناشی از بیماری و مصرف مواد مخدر

انواع مختلفی از بیماری ها و داروها وجود دارند که منجر به کم شنوایی می شوند یا آن را تشدید می کنند.

  1. عفونت گوش میانی منجر به کم شنوایی موقتی یا دائمی می شود.
  2. بیماری منییر با کم شنوایی همراه است.
  3. مصرف داروهای اتوتوکسیک منجر به کم شنوایی می شوند. این داروها شامل دزهای بالای آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزید، آسپیرین و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) و داروهای شیمی درمانی می باشند.

 

5. کم شنوایی ناشی از ضربه به سر

تصادف و ضربه به سر یا گوش می تواند باعث کم شنوایی شود. چرا که ضربه به سر با آسیب به ساختار گوش داخلی یا خارجی همراه است. حتی صدمات جزئی در ضربه مغزی می تواند منجر به کم شنوایی شود، به همین دلیل به افراد توصیه می شود، پس از ضربه به سر حتما به پزشک مراجعه کنند.

تومورها می توانند علائم کم شنوایی مانند وزوز یا احساس پر بودن در یک یا هر دو گوش را ایجاد کنند. بعضی تومورها با جراحی درمان می شوند، اما ممکن است آسیب شنوایی دائمی برجا بگذارند.

 

how-to-get-treatment-for-your-symptoms-1200x788

درمان علائم

کم‌شنوایی به دلایل مختلفی رخ می‌دهد و امکان بروز ان در همه‌ی افراد وجود دارد. بهتر است بدانید که علت کم شنوایی روند درمان را تا حد زیادی تعیین می کند. اگر فکر می کنید دچار کم شنوایی شده اید یا مدتی است آزمایش نشده اید، چرا همین امروز یک قرار ملاقات با یک متخصص شنوایی تعیین نمی کنید؟

تماس با ما

  • دریافت خدمات

    بیاموزید که چگونه سمعک خود را تمیز کنید، باتری و کلاهک را تعویض کنید و موارد دیگر.

  • شنوایی خود را بررسی کنید

    فکر می کنید دچار کم شنوایی شده اید؟ اولین قدم را بردارید و این ارزیابی کوتاه را انجام دهید

  • آیا گوش شما سوت می کشد؟

    وزوز گوش چیست و چرا برخی از افراد به آن مبتلا می شوند. راهکارهای بهبود علائم چیست؟

  • یک متخصص شنوایی پیدا کنید

    یک متخصص مراقبت شنوایی می تواند شنوایی شما را بررسی کند و درمانی را که برای شما مناسب است تشخیص دهد